Baba altatási tippek

 

Baba altatási tippek


Kezdő szülőként, de gyakran még gyakorló többgyermekes anyaként is böngésszük az internetet, vagy a könyveket néhány ötletért, vagy jótanácsért, amely segít a hétköznapok küzdelmeiben. Az alvás nagyon fontos a baba egészségének és fejlődésének szempontjából, így fontos, hogy megfelelően altassuk a babát. De mi is az a megfelelő?

Hát személy szerint elmondhatom, hogy ahány ház, annyi szokás. 😊 … annyi jótanács. Kire hallgassunk tulajdonképp: saját szülőkre vagy az anyósra, a barátnők tapasztalataira, vagy a szomszédra? Bizony előfordul, hogy mindannyian jót akarnak, de mindenki más, sokszor egymásnak ellentmondó ötleteket, tanácsokat ad. A legfontosabb, hogy hallgass a belső hangodra, a belülről fakadó édesanya mivoltod bizonyosan ösztönösen a legjobbat választja és adja a gyermekének. Emellett itt van néhány általános altatási tipp, amit mindenképp érdemes megfontolni:

  1. Légy következetes: Sokat segíthet, ha a babát mindig ugyanabban az időben altatod el, hogy a szervezete megszokja a napirendet.  Természetesen a napirend étkezés-alvás folyamatosan változhat, ahogy a baba nő, ahogy változnak igényei, de ragaszkodhatsz az alvás előtti étkezés, az esti fürdetés, a vacsora időpontjához. :)
  2. szopizás, étkezés elalvás előtt: A baba vacsorája ne legyen nehéz vagy nehéz emészthetőségű, mert ez megnehezítheti az elalvást. Az étkezés önmagában pedig segíti az alvásrutint. 😊Mivel a fürdetés élénkíti a babát, ezért érdemes este az etetés előttre tervezni.
  3. Készítsd elő az alvóhelyet: Készítsd elő az ágyat a kisbaba számára, hogy kényelmes legyen számára. A hálószoba hőmérséklete is legyen kellemes. Az ágynemű anyagát 100% pamutanyagból érdemes beszerezni, mert ez a legjobb a baba bőrének, kiváló nedvszívó, légáteresztőképességgel. Az ágyneműből érdemes beszerezni legalább 2 garnitúrát, mert akinek kisgyermeke van már tudja, hogy a babatextileket bizony gyakran kell mosni. Minőségi, egyedi batatextileket itt vásárolhatsz, személyre szabható, összeállítható ganitúrákat pedig ezen a linken találhatsz. Minden kiegészítőt elkészítünk a szettekhez, a választott ágynemű anyagából. 
  4. Nyugodt légkör és a rutin: Nyugodt légkört teremts a babának az alváshoz, ahol nincs túl sok zaj, érdemes a redőnyt alvás előtt lehúzni, ez is egyfajta rutint ad a babának jelezve, hogy alvás következik. Ha szívesen énekelsz, énekelhetsz altatódalt is, a hangod segít neki megnyugodni és felkészülni az alvásra.
  5. Érintés: A napi érintések száma nagyon fontos kicsik-nagyok életében. Egy kis simogatás segíthet a babának könnyebben elaludni.

Emlékezz rá, hogy minden baba más egyéniség💓, és amit egyiknek bevált, az lehet, hogy a másiknak nem működik. Kövesd a baba jelzéseit, és kísérletezz azzal, hogy melyik módszer működik a legjobban a babád számára. 😊




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Édesanya hangja, éneke, mondókái, és a zene az egészséges fejlődéséért